Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Glagoljaštvo, Rimska vojska, Romantizam, Sparta, Tlak zraka, Svemir, Suverenitet, Arapska kultura, Prvi svjetski rat, Civilizacija, Sige, Anaerobni organizmi, Diktator, Salinitet, Sila teža, Mitologija, Arhiva, Mezopotamija, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Krški reljef, Močvare, Egejske civilizacije, Crta (lenta) vremena, Ustav, Grčka mitologija, Imperijalizam, Plima i oseka, Olimpijske igre, Stanica, Grčki gradovi, Oblik zemlje, Temperatura, Morske struje, Atena, Delta, Moneri, Računalo, Demos, Barbari, Pokrštavanje,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Kasna jesen u mom dvorištu
U mom dvorištu kasna jesen ušla je rano u zoru dok  su svi ukućani spavali. Ušla je potiho i obojila listove kvrgave loze. Listovi su šaputali sami sa sobom: »Stiže jesen, stiže jesen.« Lozu je obojila u zlatnocrvenu haljinu. Ona nikad nije bila prljava zato što su je jesenske kiše prale.
 
Poslije kiše sjajila se kao da je od čistog zlata. Kad dođe zima, dvorište će prekriti bijeli pokrivač, dobit će prelijepu, bijelu haljinu. Malo proljetnog sunca i svitanje nove zelene haljine, namirisane jutarnjom, proljetnom rosom veselit će nas. I naše ljeto sjajno je, suncem obasjava, a moja loza ne da da je sunce probije, a mene svojom hladovinom brani od njegovog ljetnog, jarkog sjaja.
 
Pola Batnožić, IV. r.
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina