Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Polja u kršu, Krški reljef, Svemir, Prosvjetiteljstvo, Atmosfera (zračni omotač), Mezopotamija, Estuarij, Olimpijske igre, Ponikve, Totalitarizam, Gotika, Anaerobni organizmi, Pokrštavanje, Civilizacija, Atena, Rimsko graditeljstvo, Imperijalizam, Ustav, Republikanizam, Sige, Seoba naroda, Republika, Benediktinci, Plašt, Globus, Mjesec, Povijest, Kameno doba, Socijalizam, Kompas, Inkvizicija, Zvijezde, Obitelj, Romantizam, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Knez, Povijesni izvori, Vjetar, Tlak zraka, Krapinski pračovjek,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Taksonomija i mentalna klasifikacija
Mentalna klasifikacija se bazira na epistemologiji Immanuela Kanta, čija je glavna teza da ljudski um prirodno organizira znanje u slične sisteme kao i u taksonomiji. Tu pripada i Bloomova taksonomija koja se odnosi na klasifikaciju različitih ciljeva učenja i mogućnosti studenata.

Antropolozi su utvrdili da je taksonomija ugrađena u kulturne i socijalne sisteme i služi različitim socijalnim funkcijama. Najpoznatije i najutjecajnije istraživanje tih vrsta taksonomija proveo je Emil Durkheim u svojoj knjizi „Osnovni oblici vjerskog života“.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina