Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Ratni zločini, Atena, Mezopotamija, Povijest, Škrapa, Salinitet, Delta, Građa zemlje, Pokrštavanje, Ljudska prava, Sparta, Filipike, Grčka mitologija, Romantizam, Polja u kršu, Hramovi, Diktator, Prozirnost, Predromanika, Jugo, Imperijalizam, Komunizam, Jezgra, Kmet, Vjetar, Povijesni izvori, Civilizacija, Egejske civilizacije, Karolinzi, Provincija, Gotika, Krapinski pračovjek, Rimski gradovi, Personalna unija, Kršćanstvo, Bratovštine, Aerobni organizmi, Pad zapadnog rimskog carstva, Klasicizam, Romanizacija,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Stubovi analogije
Jednu analogiju čine četiri stuba bez kojih se analogija ne bi ostvarila: os­nova, ogranak,  sličnost  i sud. Na primjeru: “Zato što su Ivan i Luka braća, a budući da je Ivan dobar učenik i Luka je također dobar učenik”, Ivan je osnova, Luka je ogranak, sličnost je to što su braća, a sud je Ivan je dobar učenik. 

Pod osnovom se podrazumijeva ona strana analogije za čiju ispravnost smo sigurni, a ogranak je druga strana analogije za koju želimo potvrditi sud. Pod sličnošću se podrazumijeva aspekt sličnosti dviju strana analogije, a sud je ono što sigurno postoji kod osnove, a isto želimo dokazati kod ogranka.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina