Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Ustav, Kralj, Bura, Padaline, Rimski gradovi, Republikanizam, Meridijani i paralele, Islam, Rimsko graditeljstvo, Olimpijske igre, Grčka mitologija, Škrapa, Romantizam, Eolski reljef, Holokaust, Seoba naroda, Mezopotamija, Prozirnost, Polja u kršu, Knez, Rimska vojska, Pismo, Konzul, Delta, Anaerobni organizmi, Kršćanski simboli, Kmet, Predromanika, Karolinzi, Plemić, Salinitet, Apostoli, Geografska karta, Legenda, Mora, Ledenjački reljef, Datumska granica, Sparta, Prvi svjetski rat, Tlak zraka,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Stubovi analogije
Jednu analogiju čine četiri stuba bez kojih se analogija ne bi ostvarila: os­nova, ogranak,  sličnost  i sud. Na primjeru: “Zato što su Ivan i Luka braća, a budući da je Ivan dobar učenik i Luka je također dobar učenik”, Ivan je osnova, Luka je ogranak, sličnost je to što su braća, a sud je Ivan je dobar učenik. 

Pod osnovom se podrazumijeva ona strana analogije za čiju ispravnost smo sigurni, a ogranak je druga strana analogije za koju želimo potvrditi sud. Pod sličnošću se podrazumijeva aspekt sličnosti dviju strana analogije, a sud je ono što sigurno postoji kod osnove, a isto želimo dokazati kod ogranka.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina