Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Jame, Piramide, Morske struje, Eolski reljef, Aerobni organizmi, Crta (lenta) vremena, Kompas, Karolinzi, Legenda, Imperijalizam, Prozirnost, Knez, Totalitarizam, Klif, Litosferne ploče, Personalna unija, Planeti, Oceani, Arhiva, Polja u kršu, Ljudska prava, Metalno doba, Socijalizam, Kralj, Križarski ratovi, Krapinski pračovjek, Kolonizacija, Pokrštavanje, Globus, Kršćanstvo, Inkvizicija, Geološka doba, Pad zapadnog rimskog carstva, Komunizam, Mora, Genocid, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Svemir, Stanica, Ekvator,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Stubovi analogije
Jednu analogiju čine četiri stuba bez kojih se analogija ne bi ostvarila: os­nova, ogranak,  sličnost  i sud. Na primjeru: “Zato što su Ivan i Luka braća, a budući da je Ivan dobar učenik i Luka je također dobar učenik”, Ivan je osnova, Luka je ogranak, sličnost je to što su braća, a sud je Ivan je dobar učenik. 

Pod osnovom se podrazumijeva ona strana analogije za čiju ispravnost smo sigurni, a ogranak je druga strana analogije za koju želimo potvrditi sud. Pod sličnošću se podrazumijeva aspekt sličnosti dviju strana analogije, a sud je ono što sigurno postoji kod osnove, a isto želimo dokazati kod ogranka.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina