Hrana i piće
Bogati mulj kojega je za sobom često puštao Nil omogućio je poljodjelcima uzgoj ječma i pšenice koji su bili glavna hrana Egipćana. Usjeve koje su spremali u žitnicama kasnije su pretvorili u kruh ili pivo. Povrće koje su uzgajali najčešće je bio češnjak, luk, zelena salata, leća i grah. Imali su i datulje, tikve, dinje i smokve, ali nisu imali limune i pomaranče. Egipatski pekari radili su ukusne kolače različitih oblika i veličina – da bi ih učinili slatkima dodavali su datulje i med. Grožđe koje je raslo u delti Nila i u oazama u zapadnoj pustinji obrađivali su za proizvodnju vina ili suhih grožđica. Siromašniji sloj ljudi prehranjivao bi se ribama, a manje mesom peradi i crvenim mesom.
 
Komad kruha koji je star više od 4 tisuće godina bio je napravljen od ječmenovog tijesta. Istraživanja na mumijama pokazala su kako je tvrd kruh vremenom trošio ljudske zube.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr