Lutke na rukavici
Ako ste izgubili jednu rukavicu i ne znate što biste s drugom, zašto ne biste napravili ovu simpatičnu obitelj lutaka i njihovu ptičicu ljubimicu? Njihova kosa napravljena je od komadića filca u boji, a njihova lica od sitnih zrna (kuglica) i drugih sitnica. Komadići filca (pusta) čine lutke živahno šarenima. 

Trebat će vam: deblja vunica plave i zelene boje, igla za krpanje, 1 rukavica, škare, tanka satenska vrpca, flomaster, komadići filca, ljepilo, sitne kuglice i dugmad. 
  1. Kako biste napravili kosu na malom prstu, zašijte omče od plave vune u gornji rub prsta. Napravite očicu nakon svake omče (petlje) kako biste je učvrstili.
  2. Da biste napravili pletenicu, zašijte dugačke omče od zelene vune na vrh srednjeg prsta. Napravite očicu nakon svake omče da je učvrstite.
  3. Odrežite krajeve zelenih (vunenih) omči, a zatim dobro namjestite vunu da stoji ravno. Spletite vunicu i povežite krajeve satenskom vrpcom.
  4. Nacrtajte flomasterom kosu, leptir-mašnu i ostale oblike na komadiće filca. Izrežite ih.
  5. Zalijepite ljepilom (bijelim) oblike od filca na prednji dio prsta.
  6. Zalijepite na lutke staklene kuglice i druga zrnca i tako ih ukrasite. Neka se ljepilo dobro osuši prije igre s vašom rukavicom.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr