Ova torta svima uspijeva
Slani zapečeni zalogaji u kojima se gnijezde tikvice s probranim začinima je topla fina zakuska, obrok za tvoje goste, lagana večera... I uvijek će ti uspjeti.
 
Torta od tikvica

Sastojci:
80 dag tikvica
10 žlica maslinova ulja
6 jaja
5 žlica vrhnja
5 dag parmezana
3 češnja češnjaka
1 vezica peršina
sol, papar, malo brašna, mažuran

Postupak:
  1. Tikvice narežite na ploške
  2. Posolite ih, popaprite pa uvaljajte u brašno i ispržite u ulju (po 3 min sa svake strane).
  3. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
  4. Pomiješajte jaja, vrhnje, sir, te začine.
  5. Nauljite posudu za pečenje (okruglu), složite tikvice i prelijte smjesom od jaja, a na to rasporedite listiće češnjaka.
  6. Pecite 20 min na 200ºC.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr