Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Tajne
Prva tajna
Toga dana na putu iz škole prema kući Danijela su dočekala tri dječaka iz osmog razreda poznata po nasilnu ponašanju. Tražili su da im da novac. Kako ga nije imao, za osvetu su mu pobacali školski pribor po podu i zaprijetili da će ga istući ne bude li im ga sutra dao. Roditeljima je Danijel rekao da mu je torba pala u blato i da treba novac za bilježnicu. Sutradan je novac dao dječacima, ali je nakon nekog vremena postao potišten i potajno počeo uzimati novac. No roditelji su zamijetili promjenu i zapodjenuli s njime razgovor. Tako je Danijelova tajna otkrivena, a otac je o svemu izvijestio ravnatelja škole.
 
Druga tajna
Roditelji su Sanju učili da treba pomagati starijim osobama. Jedne večeri vraćajući se kroz park kući, susrela je jednog starijeg gospodina. On joj je rekao da mu nije dobro i zamolio ju je da mu pomogne do izlaza iz parka. Oslonio se na njezino rame i pričao o svojim dvijema unučicama. No uskoro ju je zagrlio na način kako to nitko od njenih ukućana nije činio, onako kako to rade stariji dečki i cure. Na sreću, Sanja se uspjela istrgnuti iz zagrljaja dotičnog gospodina i potrčati prema izlazu iz parka. Tu su se zatekla dva policajca, kojima je ispričala što joj se dogodilo. Za razliku od Danijela koji je predugo čuvao lošu tajnu, Sanja je postupila ispravno. Prema tome, draga djeco, dobre tajne čuvajte, a loše povjerite odraslim osobama u koje imate povjerenje.
 
Dragi Zlatko!
Krivo mi je da me mama i tata tuku kada u nečemu pogriješim. Kada me istuku, žao mi je što su me istukli i plačem. Onda mi mama i tata oproste pa sam sretna. A kada smo jedni drugima oprostili, onda smo sretni.
Nataša
 
Ti i tvoja obitelj ste kao vrtuljak: okrećete se u krug. Ti pogriješiš, onda te tata i mama tuku, pa ti oproste, pa si sretna i onda ti njima oprostiš i opet ste sretni. Pa opet ispočetka: ti pogriješiš, tata i mama te tuku... tako bi to moglo unedogled. Besmisleno je da te tuku jer ti unatoč tome griješiš. Kada bi te manje tukli, možda bi manje griješila, lako se kaže da je batina izašla iz raja, ja se s time ne slažem. S batinama je kao s drogom: mora se povećavati doza, i tome nikada kraja.
» , brat , disleksija , engleski , kompjutorske irica , kućni ljubimac , ljutnja , nogomet , ocjene , odljutiti , posljedice , problem , simpatija , sport , stidljivost , tjestenina , tuča , tužan , učenje , uživanje , vanzemaljci , zadirkivanje , škola , "problematičan" učenik , Mokrenje u krevet , alkohol , bakterijska vaginoza , cigarete , deranje , dečko , dijeta , disgrafija , disleksija , djevojka , dolazak kući , dosada , droga , engleski , fore , frendovi , glazba , gljivična infekcija , hrana , humor , igrice , izborni predmeti , jelo , kompjutor , konji , košarka , laž , ljubav , ljutiti , loš zadah , mama , markiranje , menstruacija , mladić , mlađi sestra , mobitel , mrziti , neznanje , nije me zvao , nikotin , nogomet , obiteljsko natjecanje , odlikaš , pas , peckanje , playstation , ponižavanje , poremećaj čitanja , povjerenje , pravednost , prehrana , prijateljica , problem , problem sa zadaćom , profesor , pubertet , pušenje , razgovor s mamom , roditelji , rodnica , shopping centar , slatke tajne , smijanje pod satom , sport , strah , suha usta , svađa mame i tate , svrab , tajna , tampon , tehno , tenis , trihomonijaza , tuča sa curom , tužibaba , učenje , vaginalni iscjedak , visina zafrkavanje izgled , zadirkivanje , zaljubljen , škola , šok , štreberica
Poticaj