11.kolovoz 2020.
Želite li u kino? Pripremite se.

NA STRANICAMA HZJZ-a objavljene su upute za rad multipleks kina u trgovačkim centrima.

Podsjetimo, multipleksi u šoping centrima napokon mogu otvoriti svoja vrata, pet mjeseci od zatvaranja.

Cinestar je objavio da s radom kreće 20. kolovoza.

Na ulazu u prostor kina i u unutrašnjosti trebaju biti sredstva za dezinfekciju ruku i obavijest da je dezinfekcija ruku obvezna.

Kada je riječ o osoblju kina, oni svakog dana prije dolaska na posao moraju mjeriti temperaturu i ako je ona veća od 37,2 stupnja, ne smiju dolaziti na posao. Preporuka je i da posjetitelji prije dolaska u kino mjere temperaturu.

HZJZ ističe da je projekcija filmova moguća samo u dvoranama koje mogu zadovoljiti uvjete poput održavanja fizičke udaljenosti. Također, mora se ograničiti i broj ljudi koji istovremeno mogu biti u dvorani, a taj broj određuje organizator sukladno veličini prostora i vrsti događaja.

 

''U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima sudionika zatražit će odobrenje od ministarstva nadležnog za kulturu, a koje će po potrebi
konzultirati Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sva događanja, kao i planirani broj sudionika, ovisit će o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji'', stoji u preporukama HZJZ-a.

Preporučuje se udaljenost među posjetiteljima od najmanje 1,5 metara između svakog sjedećeg mjesta, ali i kod ulaska, kretanja i izlaska. Izlazak posjetitelja treba se organizirati tako da izlaze jedan po jedan, a najprije izlaze oni koji su najbliže vratima.

Organizatori moraju voditi evidenciju posjetitelja, a potiče se prodaja ulaznica preko interneta kako bi se izbjegao fizički kontakt.

 

Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr