25.srpanj 2020.
Preminuo tijekom intervencije u Zagrebu. Hvala!

Davor Kovačić, član DVD-a Kustošija, preminuo je sinoć tijekom intervencije zbog snažnog nevremena koje je zahvatilo Zagreb, izvijestila je vatrogasna postrojba Zagreb na svom Facebooku. 53-godišnjem vatrogascu pozlilo je pri ispumpavanju vode iz jednoga stana, a unatoč brzoj intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije mu bilo pomoći.


Njihovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca. Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53. godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja”, napisali su.


“Davor Kovačić hrabri je vatrogasac koji je u svoje 53 godine odradio mnogobrojne intervencije te je dao i velik trud u sanaciji posljedica potresa u Zagrebu. Davore, hvala na svemu. Njegovoj obitelji i članovima DVD-a Kustošija izražavamo duboku sućut”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

VATROGASCI IMALI MNOŠTVO INTERVENCIJA
Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na teren su izašle sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a velikih problema bilo je u prometu.


Vatrogasci su malo prije 23 sata na Facebooku objavili kako su do tada imali 70 intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su zauzete. “Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje”, poručili su sinoć. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom, da je stotine objekata pod vodom.

Zagrebački holding izvijestio je sinoć da su njihove tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski promet u oba smjera, ali da je još, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste.

Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr