08.lipanj 2020.
Zagreb ponovno vedar i živopisan

Zagrebačka Ilica, koja je od potresa zatvorena za promet, jutros je zaživjela u posebnom ozračju. U 9 sati i 30 minuta ondje je u sklopu kulturnog projekta Projekt Ilica: QART započeo ‘Potresno dobar tulum’ koji se proteže glavnom zagrebačkom ulicom, uz masovni odaziv građana, muzičke i razne druge nastupe.


Ilicu su ispunili umjetnici, s bogatim umjetničkim i kulturnim programom, od izložbi, radionica, performansa, do uličnih revija i mogućnosti da se nasred tračnica, recimo, popije kava.

 

Ove godine glavni je partner projekta kazalište Gavella čija je devastirana zgrada dobila crvenu oznaku nakon potresa pa je i ono svoje programe iznimno za ovu priliku preselio u prostor Q’ART-a.

Na program Q’ART-a građani mogu navratiti sve do 16 sati i 30 minuta, a prema snimkama i fotografijama koje dolaze iz Ilice evidentno je da je događaj spektakularno uspio.

“Mi građani vratit ćemo život gradu, našim lokalnim zajednicama, našoj kulturi, radnim mjestima, našim domovima, ulicama, stanovnicima i našim dragim gostima”, poručili su ranije autori projekta su Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Možda je to najbolje kratkom objavom opisala novinarka Maja Sever: Zagreb koji se ne da.

Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr