03.svibanj 2020.
Umjetnici oslikavaju zagrebačke trafostanice

 

vrijeme: 14.04.2020.
url: http://www.hdlu.hr

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) tijekom svibnja i lipnja ove godine Goran Rakić, Klara Rusan i Danijel Žeželj izvest će murale na nekoliko zagrebačkih trafostanica.

Njihovi radovi odabrani su na natječaju raspisanom krajem veljače, a isplatit će im se umjetnički honorar u iznosu deset tisuća kuna bruto.

Danijel Žeželj oslikat će trafostanicu u Draškovićevoj 40, Klara Rusan - Klarxy u Ulici Vida Došena u Španskom, a Goran Rakić u Miramarskoj ulici.

Na natječaju su mogli sudjelovati redoviti članovi HDLU-a, a selekciju su napravili Slaven Lunar Kosanović, Sebastijan Dračić, Stjepan Šandrk, Jelena Bando i Krešimir Belko.

Uz honorar za murale će se osigurati materijal i tehnička oprema za izvođenje djela, najviše do četiri tisuće kuna, promocija i predstavljanje umjetnika i rada.

Zainteresirani umjetnici trebali su dostaviti portfolio  s dosad realiziranim likovnim radovima u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju njihovo stvaralaštvo. (Hina)

 

Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr