Lav
Pozitivan, muški

Ključne riječi: kreativno, impresivno, moćno;
Vladajuća planeta: Sunce;
Element: vatra;
Kvaliteta: stalan;
Boja: boje Sunca od zore do sumraka;
Dragi kamen: rubin;
Kovina: zlato;

Ti nisi osoba koja se prepušta da je nosi sudbina. Tvoja vitalnost, tvoja volja i tvoj autoritet, omogućava ti da udeš u kategoriju osoba koje dominiraju i koje nikad ne dozvoljavaju da budu pobijeđene. Ti voliš akciju i kretanje. U to unosiš svu snagu i energiju. Teško ti je da ostaneš na jednom mjestu, da sanjariš i ništa ne radiš. Ne podnosiš lijenost, čak ni kad si na godišnjem odmoru. Prepreke te ne obeshrabruju, već – naprotiv - stimuliraju i rađaju u tebi želju da pobijediš.

Ponos, a često i taština, igra veliku ulogu u postizanju uspjeha po svaku cijenu. U tvojim poduhvatima nisi samo dinamičan, odlučan i smio: ti imaš odličan smisao za organizaciju. Predostrožan si i ništa ne prepuštaš slučaju. Imate suvise visoko misljenje o sebi da biste se mogli zadovoljiti trenutnim stanjem.

U odnosu prema drugima poštuješ pravila ponašanja. Kad upoznaš nova lica, trudiš se prema njima biti ljubazan, srdačan si i pokazuješ se u najljepšem svjetlu. Ako je riječ o prijateljima, učinit ćeš čak i više od onoga sto je u tvojoj moći.

„Mlake" ili nedefinirane emocije dovode te do očajanja. Tvoj se karakter teško prilagođuje ljudima koji su uzdržani u osjećajima i koji se ne znaju glasno diviti. Previše si otvorena priroda da bi mogao podnositi lukavost i podmuklost. Kad imaš nekom nešto za reći, to činiš potpuno otvoreno. Kada ti se nešto ne sviđa, to odmah pokažeš. Ne trpiš ljude koji sjede na dvije stolice, koji su neodlučni i kolebljivi. Veruješ da svi ljudi mogu biti otvoreni kao i ti, a kad se uvjeriš da nisu, gorko se razočaraš. Tako nanijete rane teško zarastaju, iako to nikom ne pokazuješ.

Mada si iskren i ponekad se voliš šaliti, rijetko se prikazuješ onakvim kakav u stvari nisi. Tvoje male brige činiš velikim da bi privukao pažnju drugih. Kod tebe postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušnan si i sretan kad drugome možeš učiniti neku radost. Medutim, ponekad si egoist i prije nego što pomisliš na drugog, ti prvo misliš na sebe. Najveća vrlina koju posjeduješ je vjernost. Ti si duboko privržen osobama koje su zadobile tvoje prijateljstvo i ljubav. Ta odanost odolijeva i vremenu i iskusenjima. Potrebno je da te netko ozbiljno prevari, pa da o njemu promijeniš mišljenje. Iako ste svjesni da ti je netko učinio nešto nažao, ponekad, ostaješ slijep da ne biste bili razočarani.

Imaš čvrst karakter i ne podnosiš da netko na tebe utječe. U odnosima s drugima ne trpiš kaprice, prenemaganja, glumu i izvještačenost. Posto si prepun strasti, ti tačno možeš odrediti što te privlači, a što odbija kod neke osobe.

Ti ili voliš ili prezireš. Ako ti se netko sviđa, ti mu to otvoreno kažeš. Ako voliš, potpuno se predaješ osjećanjima, bez ikakve uzdržanosti. Emocije iskazuješ bez suvišnih riječi. Ne podnosiš nejasne i neodredene situacije u ljubavi. Najviše mrziš osobe koje prema tebi jednog dana pokazuju divljenje, a drugog netrpeljivost. Zbog toga bi bilo pravo čudo kada biste se vezali za takvu osobu.

Prebrzo donosiš sud o nekome. Ako ti se sviđa, svoja osjećaje ne kriješ. Ipak, možeš praviti razliku izmedu trenutnih utisaka i trajnijih osjećaja. U ljubavi puno daješ, ali se rijetko prepuštaš do kraja. Potrebno je proteći izvjesno vrijeme da bis dobro procijenio osobu s kojom želiš ući u trajniju vezu. Bojiš se da ne doživiš razočarenje, da ne budeš prevaren, izigran ili obmanut. Taština je tvoja dominantna osobina.

Kad sretneš osobu koja ti se sviđa, prilaziš joj obazrivo. To te ipak ne spriječava u neskrivenim izljevima nježnosti. Kao i svi lavovi koje se ne zadovoljavaju svakodnevnim zivotom, ti sanjaš o visokom položaju i dominantnoj ulozi u životu. Tvoj cilj u životu je stalno napredovanje. Čak i brak je za tebe dio uspinjanja na ljestvici uspjeha.

Tvoja je osoba jaka i to predstavlja izvjesnu opasnost ako uđeš u brak s osobom slabe volje. U tom slucaju ti ćeš igrati ulogu obiteljskog oslonca i preuzet ćeš sve odgovornosti na sebe. Ako u tome ne uspiješ, nikada nećeš priznati da si ti zato kriv. Naprotiv, naći ćeš tisuću razloga da bi se opravdali. Vrlo si privržen obitelji i domu i u njemu se najbolje osjećaš.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr