5 iskušanih trikova ljepote

Kako postići maksimalni učinak njege 

Bilo da ste slučajno doznali za njih ili ste pročitali da ih upotrebljava vaša omiljena slavna osoba i izjavljuje kako su najbolji, ili vam ih pak toplo preporučuje prijateljica, postoji nekoliko trikova ljepote koji su doista djelotvorni, a pritom ne opterećuju vaš kućni proračun. 

1. Odmah nakon tuširanja utrljajte hidratantno mlijeko po cijelom tijelu i ostanite u kupaonici 10-15 minuta (za to vrijeme možete oprati zube, umiti se, sjediti na toaletu i slično). Topao i vlažan zrak pomaže koži da upije vlažnost pa je ona mekša i podatnija.  

2. Evo još jednoga trika koji je otkriven slučajno − odmah poslije jutarnjeg vježbanja umijte lice i nanesite malo hidratantne kreme. Tako ćete postići prirodno zdrav sjaj lica koji će trajati cijeli dan  i koji nećete željeti prikrivati šminkom. 

3. Koliko vam se puta dogodilo da žurite kući kako biste se spremili za veliki izlazak, a onda shvatite kako nemate dovoljno vremena da operete svoju masnu, obješenu kosu? Dodajte volumen i uklonite masnoću tako što ćete utrljati malo talka (običnog bijelog pudera) u korijen kose, a zatim "osušiti" kosu sušilom. Ovaj trik preporučuju i mnogi frizeri. 

4. Kako bi vaše trepavice ostale uvijene dulje vrijeme, upotrijebite uvijač trepavica poslije  nanošenja maskare (pričekajte oko minute, da se maskara osuši). 

5. Usne su vam ispucale od vjetrovita vremena? Oporavite ih tako što ćete uzeti staru četkicu za zube i njome nježno utrljavati vazelin na usne, najbolje navečer. Ujutro možete napraviti vlastiti sjaj za usne u boji tako što ćete pomiješati vazelin sa svojim omiljenim ružem i nanijeti ga na   usne.

Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr