Danijela Martinović
Vesela Danijela voli tužnog klinca... malog princa!

 

Danijela je svojom neposrednošću kupila mnoštvo obožavatelja na duže staze. Kako se to dogodilo, pokušat ćemo čitateljima Zvrka pojasniti i ovim predstavljenjem pjevačice koja je pobjeđivala na najpoznatijim domaćim festivalima, ali i dva puta predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije.

Oduvijek sam željela biti pjevačica

ZVRK: Danijela, kada ste počeli pjevati?
DANIJELA: Započela sam sa četrnaest godina, ali ne na estradi već u jednom bandu u splitskoj crkvi Svetog Dominika. Pjevali smo duhovne, ali i komercijalne pjesme, pa sam nakon toga iskustva kasnije primljena u sastav Delfini. Tu su me primijetili iz Magazina i onda je sve krenulo. Iako pjevam još od prvog razreda osnovne škole  …

ZVRK: Jeste li kao mala djevojčica baš htjeli postati pjevačicom?
DANIJELA: Da, uvijek sam isključivo sanjala kako ću biti pjevačica.

Harfine žice zamijenile glasnice

ZVRK: Zašto ste onda u glazbenoj školi učili svirati harfu, a niste išli na satove pjevanja?
DANIJELA: Kada je moja profesorica u glazbenoj školi ozbiljno prionula poslu želeći me što bolje naučiti svirati harfu, odmah sam joj rekla da se ne trudi previše, jer da sam tu samo kako bih naučila nešto o glazbi, a da mi je važnije pjevanje.

Kao kap vode na dlanu

ZVRK: Što onda preporučate djeci, koja sanjaju pjevačke karijere? Kako krenuti?
DANIJELA: Najbolje se prijaviti na neko amatersko pjevačko natjecanje i tamo vas uvijek može netko primijetiti.

ZVRK: Jeste li se bojali kad ste u Magazinu zamijenili Ljiljanu Nikolovsku? Tko je bio bolji, vi ili ona?
DANIJELA: Svaka od nas sa sobom je nosila nešto drugo. Ja sam donijela temperament, dok je Ljilja možda bila jača u interpretaciji.

ZVRK: S kakvim ste iskustvima napustili Magazin?
DANIJELA: Držali su me kao malo vode na dlanu!

Obožavam svoj mali stan s pogledom na more

ZVRK: Jeste li ih napustili i s povećom ušteđevinom?
DANIJELA: Kad sam izašla iz Magazina moj je račun bio – nula! Međutim, sada živim dobro. Ne, nisu to novci od kojih bi se čovjeku moglo zavrtjeti u glavi.

ZVRK: Koliko vam je novac važan?
DANIJELA: U obitelji sam tako odgojena da mi novac nije jedino što je važno. Moja je obitelj oduvijek živjela skromno i učili su me da je najvažnije zdravlje te ono osobno životno zadovoljstvo koje čovjek osjeća u sebi. Sada kad sam odrasla, shvatila sam da je to točno.

ZVRK: Ipak ste od karijere uspjeli uštedjeti za stan?
DANIJELA: Da, kupila sam u Splitu maleni stan na predjelu Pazdigrad i obožavam ga iako sam uselila među prazne zidove i u početku spavala na jednoj spužvi. Oduševljava me međutim pogled na more, jer mi je to uvijek bio san.

ZVRK: Kreirate li sami svoj izgled?
DANIJELA: O mome izgledu brinu frizer Toni i šminkerica Mare Filipović. Oni sve osmisle, ja se ne miješam. Mirno sjednem u stolicu i prepustim se da oni naprave što misle da je najbolje.

NAJDRAŽA KNJIGA: Možda Mali Princ. Njegovu sliku imam u svome stanu. Mali Princ je divan. Stvaran i nestvaran u isto vrijeme.
NAJDRAŽI FILM: Brave heart! Fascinirala me težina uloge koju je igrao Mel Gibson. Na kraju filma shvatite da je pokretač svega bila ljubav.
MODNI STIL: Casual kad je u pitanju svakodnevna odjeća ili kojiput za snimanja. Volim i kreatorske haljine za nastupe.
NAJDRAŽI TRENUTAK KARIJERE: Bilo ih je puno, teško je izdvojiti samo jedan.
NEOSTVARENA ŽELJA: To je put oko svijeta. Nikad nisam imala dovoljno vremena ni novca za takvo što. Ipak, nadam se da ću tu želju ostvariti jednoga dana kad budem malo starija, kad budem majka i žena.

Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr