Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Bizant, Mjesec, Župan, županije, Apostoli, Bratovštine, Termometar, Računalo, Riječni (fluvijalni) reljef, Krunidba, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Ledenjački reljef, Knjižnica, Krški reljef, Rimsko carstvo, Mitologija, Metalno doba, Špilja, Ratni zločini, Litosferne ploče, Grčki gradovi, Polja u kršu, Senat, Glagoljaštvo, Stanica, Ljudska prava, Padaline, Kršćanski simboli, Diktator, Genocid, Aerobni organizmi, Plemić, Totalitarizam, Mezopotamija, Drugi svjetski rat, Seoba naroda, Vrijeme, Predromanika, Globus, Vjetar, Gotika,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Evo nas! Upoznajmo se.
Djecu sam uvijek dočekivala na vratima. Uz dobar početak nove školske godine ide i srdačna dobrodošlica. Kada bi djeca odabrala svoje stolove i sjela na svoja mjesta rekla bih im da ću prilikom upoznavanja prozvati njihova imena i postaviti im neko pitanje. Nakon što bi odgovorili na moje pitanje, mogli su meni postaviti neko pitanje. Mogli su me pitati bilo što – o meni, novom razredu, gradivu kojeg ćemo obrađivati itd. Ta je tehnika vrlo učinkovita pri međusobnom upoznavanju, a stvara i opušenu atmosferu u razredu. Neka od pitanja koja sam im postavljala bila su:
  • Kojih se igara voliš igrati, koje igre/sportove?
  • Imaš li braće ili sestara? Kućnih ljubimaca?
  • Koja ti je najdraža knjiga ako je imaš, ili pisac, ili školski predmet?
  • Što najviše voliš jesti? Najdraži laki obrok?
  • Jesi li ikada bio/bila u nekoj drugom kraju domovine? Drugoj zemlji?
  • Imaš li kakav hobi, npr. skupljanje nekih sitnica, itd.?
  • U što si se prerušio/la u vrijeme maskembala prošle godine?
Ako mislite da bi to moglo potrajati, u pravu ste, ali će vam i omogućiti da svoje učenike bolje upoznate, što će se tijekom godine pokazati korisnim.
Isabelle Bertrand
"Jupi, slavim rođendan"
Brigitte Ballac
"Igre u mraku"
Sretna knjiga - Internet trgovina