Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Glagoljaštvo, Oblik zemlje, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Republikanizam, Polja u kršu, Genocid, Svemir, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Zakonik, Legenda, Mjesec, Povijest, Senat, Rimski gradovi, Suverenitet, Komunizam, Krapinski pračovjek, Škrapa, Pokrštavanje, Pad zapadnog rimskog carstva, Arhiva, Civilizacija, Olimpijske igre, Kolonizacija, Krunidba, Metalno doba, Kmet, Geografska karta, Koncentracijski logor, Muzej, Totalitarizam, Pismo, Ponikve, Datumska granica, Seoba naroda, Plašt, Katakombe, Župan, županije, Moneri, Provincija,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Manje poznate životinje
 
Bongo
Bongo je poznat po svojim gracilnim, spiralnim rogovima koji strše visoko u zrak. Tajnovita životinja koja se dobro kamuflira, uglavnom je aktivna noću jedna je najmisterioznijih afričkih životinja iz skupine antilopa.
 
 
Capybara
Je li ovo četveroprsta gvinejska svinja? Ne, to je niska zvijer pospanih očiju iz Južne Amerike – najveći glodavac na svijetu. Njegova lopatičasta stopala čine ga dobrim plivačem pa on provodi puno vremena u vodi i oko vode te valjajući se u blatu.
 
 
Civet
Ova svilenkasta mačkasta životinja poznata je po svojim predivnim oznakama, licu sličnom rakunima, neobičnom mirisu koji se koristi u proizvodnji parfema. Svejedi su i jedu sve od mesa do voća.
 
 
Echidna
Ova je životinja pronađena u Ausraliji, Novoj Gvineji i Tasmaniji. To je jedna od dvije vrste sisavaca koji leže na jajima. Puno vremena provode sami  kopajući po zemlji u potrazi za kukcima koje jedu ljepeći ih na svoj dugi jezik. Izrazito su dugoljastog oblika koji naraste do 18 inča.
 
 
Jerboa
Može se pronaći u Africi i Aziji. Njihove duge, snažne noge čine da uprkos mišjoj veličini skaču deset stopa iznad zemlje. Nasreću, dug rep pomaže im pri održavanju ravnoteže. Jerboa nikad ne pije vodu; nju dobija jedući biljke i kukce.
Jadranka Žderić
"Zemlja na dlanu"
Jadranka Žderić
"Od kuće do škole"
Sretna knjiga - Internet trgovina