Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Riječni (fluvijalni) reljef, Oceani, Estuarij, Jugo, Genocid, Rimski gradovi, Župan, županije, Arhiv, Moneri, Plima i oseka, Faraon, Kršćanstvo, Helenizam, Suverenitet, Olimpijske igre, Ponikve, Kralj, Perzija, Ekvator, Padaline, Klasicizam, Inkvizicija, Ljudska prava, Metalno doba, Klif, Gotika, Prosvjetiteljstvo, Koncentracijski logor, Zakonik, Polovi, Konzul, Atena, Vjetar, Pučki tribuni, Anaerobni organizmi, Romanizacija, Filipike, Datumska granica, Mitologija, Špilja,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Blagdanski post i božićna večera

Običaj je da se na Badnjak posti te da se noć provede u bdijenju do ponoći kada se odlazi na svečanu misu, a na sam Božić, 25. prosinca priprema se obilna i svečana večera.
 Na Badnji je dan do zvuka večernjih zvona trebalo završiti sve poslove u kući te pripremiti kolače i jelo. Dok se za Badnjak postilo, na Božić se i u najsiromašnijem domu našao barem komadić mesa, a bilo je i finoga peciva. Iz raznovrsne kuhinje tradicionalnih hrvatskih božićnih jela, nudimo Vam dva recepta:
Fritule
1/2 kg brašna, 2 jaja, 2-3 dkg kvasca, malo rakije, malo ribane limunove korice, malo soli, žlica šećera, vode po potrebi. Sastojke umiješati u smjesu dva puta gušću od smjese za palačinke i ostaviti po strani da udvostruči obujam. Potom vaditi žlicom i pržiti na vrelom ulju. Gotove fritule posuti vanilin šećerom.
Zrnata salata
Uzeti po 10 dkg kuhanog kukuruza, soje, pšenice, graha i graška. Posoliti, dodati glavicu luka i 1 dcl jabučnog octa , 1 dcl maslinova ulja i 0,5 dcl bijelog vina. Izmiješati i ostaviti da odstoji barem 5 sati.
"Zemlja na dlanu"
Jadranka Žderić
"Od kuće do škole"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina