Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Ponikve, Mora, Termometar, Geografska karta, Bratovštine, Krunidba, Rimski gradovi, Aerobni organizmi, Pad zapadnog rimskog carstva, Civilizacija, Prosvjetiteljstvo, Povijesni izvori, Krški reljef, Ustav, Kršćanstvo, Moneri, Estuarij, Proročište, Rimska republika, Stanica, Meridijani i paralele, Močvare, Drugi svjetski rat, Unitarijanizam, Predromanika, Geološka doba, Zvijezde, Bura, Feudalizam, Bizant, Kompas, Diktator, Rimska vojska, Arhiva, Plima i oseka, Legija, Plašt, Heleni (Grci), Helenizam, Sige,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Egipćani kod kuće
Kuće su u starom Egiptu bile sačinjene od blatnih cigli, blato su dobivali iz Nila. Ljudi su skupljali mulj u kožnate košare i nosili na gradilište. Radnici su zatim dodavali pijesak i slamu na mulj kako bi strukturu učinili čvršćom. Nakon toga sipali bi mješavinu u drvene okvire i tako napravili cigle. Zatim bi cigle izvadili i pustili da se posuše na vrućem suncu. Kad je kuća bila napravljena, zidovi bi bili pokriveni žbukom, unutrašnjost kuće su često dizajnirali ili naslikali scene iz prirode. U unutrašnjosti kuće bilo je hladno, jer su kuće imale male prozore koji nisu puštali puno svjetlosti.
 
Bogate obitelji imale su velike kuće. Iza hodnika nalazile bi se spavaće sobe, privatni apartmani i stepenice do krova. Kuhinja je bila ipak malo udaljenija od dnevne sobe kako se ne bi raširili mirisi. Egipćani su imali zabave u kojima su i djeca i roditelji podjednako uživali.
Sretna knjiga - Internet trgovina