Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Plebejci, Ustav, Imperijalizam, Geografska karta, Delta, Feudalna davanja, Mjerilo, Zakonik, Aerobni organizmi, Kršćanstvo, Hramovi, Rimska republika, Moneri, Romanizacija, Morske struje, Vrijeme, Arhiva, Pučki tribuni, Atmosfera (zračni omotač), Senior, vazal, Jugo, Filipike, Genocid, Plima i oseka, Sumračnica, Kora, Ekvator, Olimpijske igre, Zvijezde, Stanica, Krški reljef, Rimsko carstvo, Računalo, Polovi, Svemir, Prosvjetiteljstvo, Pad zapadnog rimskog carstva, Heleni (Grci), Feudalizam, Ponikve,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Bogovi i boginje
Egipćani su obožavali na stotine i stotine različitih bogova i boginja; ponekad je bilo teško napraviti razliku, tko je tko.
 
Velik broj bogova predstavljale su životinje. Na primjer, grivasti pavijan je predstvaljao Thotha, boga mudrosti u jednom hramu, a u drugom je to bio bog mjeseca Khonsu. Svaka provincija je imala svojega boga.

Od svih bogova, bog sunca je bio najvažniji u egipatskoj religiji, iako je mogao preuzeti različite oblike. U zoru je mogao biti Khepri, kukac kornjaš, koji bi zakotrljao disk preko istočnog horizonta. Potom se je mogao promijeniti u Rea Harakhtya, velikog sokola na nebu. Smatrali su ga da je odgovoran za stvaranje ljudi, životinja i vodič kraljevoga putovanja u podzemni svijet.

Amun Re bio je kralj bogova i zaštitnik faraona.
Sretna knjiga - Internet trgovina