Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Prvi svjetski rat, Knez, Rimska republika, Seoba naroda, Heleni (Grci), Povijest, Religija, Riječni (fluvijalni) reljef, Mitologija, Unitarijanizam, Arhiva, Oblik zemlje, Krški reljef, Dualizam, Termometar, Zvijezde, Piramide, Sumračnica, Drugi svjetski rat, Muzej, Legija, Stanica, Socijalizam, Vrijeme, Svemir, Pokrštavanje, Grčki gradovi, Močvare, Planeti, Anaerobni organizmi, Feudalizam, Kolonizacija, Kršćanski simboli, Totalitarizam, Benediktinci, Genocid, Senior, vazal, Temperatura, Plebejci, Globus,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Bogovi i boginje
Egipćani su obožavali na stotine i stotine različitih bogova i boginja; ponekad je bilo teško napraviti razliku, tko je tko.
 
Velik broj bogova predstavljale su životinje. Na primjer, grivasti pavijan je predstvaljao Thotha, boga mudrosti u jednom hramu, a u drugom je to bio bog mjeseca Khonsu. Svaka provincija je imala svojega boga.

Od svih bogova, bog sunca je bio najvažniji u egipatskoj religiji, iako je mogao preuzeti različite oblike. U zoru je mogao biti Khepri, kukac kornjaš, koji bi zakotrljao disk preko istočnog horizonta. Potom se je mogao promijeniti u Rea Harakhtya, velikog sokola na nebu. Smatrali su ga da je odgovoran za stvaranje ljudi, životinja i vodič kraljevoga putovanja u podzemni svijet.

Amun Re bio je kralj bogova i zaštitnik faraona.
Sretna knjiga - Internet trgovina