Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Kralj, Kora, Imperijalizam, Delta, Vrijeme, Grčka mitologija, Klif, Salinitet, Mezopotamija, Jame, Močvare, Helenizam, Prosvjetiteljstvo, Morske struje, Ljudska prava, Muzej, Planeti, Perzija, Mora, Grčki gradovi, Koncentracijski logor, Arhiva, Mjerilo, Svemir, Socijalizam, Mjesec, Sila teža, Prvi svjetski rat, Knez, Gotika, Meridijani i paralele, Komunizam, Drugi svjetski rat, Metalno doba, Helenizam, Zakonik, Konzul, Obalni reljef, Klasicizam, Atena,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Knjiga mrtvih
Himne, molitve i čarobni izrazi koji dolaze iz grobnica mogu se naći u Egipćanskoj knjizi mrtvih (. Knjiga mrtvih je knjiga gdje su pohranjena vjerovanja Egipćana o posmrtnom životu. Jedan dio knjige opisuje suđenje, gdje duša mrtve osobe brani svoj slučaj pred porotom bogova. Bogovima je bilo saopćeno što je mrtva osoba bila radila.
 

Duša bogovima saopćava i što nije uradila. Bogovi uspoređuju srce duše s istinom (koja je imala oblik pera). Egipćani su vjerovali da je srce središe inteligencije i pamćenja. Ako je srce bilo teže od pera to je značilo da bi osoba morala proći drugu smrt, što znači da će umrijeti zauvijek. Ako se je pokazalo da je srce lakše od pera, osoba će nastaviti sa sretnim životom u posmrtnom životu.
Sretna knjiga - Internet trgovina