Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Komunizam, Krapinski pračovjek, Pad zapadnog rimskog carstva, Planeti, Religija, Senat, Atmosfera (zračni omotač), Građa zemlje, Močvare, Karolinzi, Ekvator, Ledenjački reljef, Pokrštavanje, Ponikve, Drugi svjetski rat, Globus, Litosferne ploče, Olimpijske igre, Legenda, Bizant, Feudalna davanja, Perzija, Rimski gradovi, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Pučki tribuni, Kameno doba, Legija, Rimska vojska, Stanica, Plima i oseka, Imperijalizam, Demos, Atena, Konzul, Kolonizacija, Aerobni organizmi, Delta, Termometar, Apostoli, Klif,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Pripreme za posmrtni život
Egipćani su vjerovali u posmrtni život. Posmrtni život znači život nakon smrti. Njihovo vjerovanje je bilo snažno i za njih jako važno, tako da su se veliko pripremali za smrt i sahranu. Gradnja piramida je bila samo jedna od stvari koje su radili kako bi se dobro pripremili.

Drugi dio je bio pripremanje samog tijela. Prije nego što bi stavili tijelo Egipćanina u piramidu ili grobnicu morali su ga pripremiti za posmrtni život.
 
Egipćani su vjerovali da bez tijela osoba ne može jesti, piti, plesati ili uživati u lijepim stvarima koje nudi posmrtni život. Ako bi se tijelo raspalo, duh bi preminuo. Zato su Egipćani započeli s balzamiranjem i obrađivanjem tijela kako ne bi istrunulo. Postupak balzamiranja pretvorilo je tijelo u mumiju.

Prije nego što bi tijelo pretvorili u mumiju, izvukli bi mozak osobe kroz nos, što bi značilo da bi osoba ostala bez nosa. I utroba je morala biti uklonjena.

Kada je mumija bila pripremljena, stavili bi je u grobnicu zajedno s stvarima za korištenje u posmrtnom životu. Neke od ovih stvari bi uključivale stvari za svakodnevnu upotrebu, kao igre, odjeća, ogledala itd. Neke grobnice imale su mumije pasa i mačaka, te izrezbarenih kipova slugu. Na zidovima grobnice bile su naslikane slike scena iz života preminule osobe.

Većina stvari i slika bilo je pronađenih u grobnicama kraljevske obitelji ili vrlo bogatih obitelji. No, čak i obični ljudi bili su pokopani s nekim od njihovih najomiljenijih stvari.

Prema egipatskom vjerovanju, stvari i slike u grobnici osigurali bi da je osoba u posmrtnom životu sretna. Egipćani su voljeli život na zemlji. Zato jer su vjerovali da je posmrtni život sličan ovozemaljskom životu, htjeli su biti pokopani s stvarima koje bi trebali.

Nakon stavljanja mumije u grobnicu, svećenik bi recitirao molitve ili izrekao magične riječi. Pozivali su bogove i rekli im da pomognu osobi na putu do sljedećeg života.

Slijedite ovoj čudesnoj priči, koja govori o putovanju mumije iz Egipta u Ameriku. Njezino ime je  Ti Ameny Net.
Sretna knjiga - Internet trgovina