Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Romanika, Genocid, Krapinski pračovjek, Vrijeme, Republika, Feudalizam, Padaline, Feudalna davanja, Mjesec, Prozirnost, Sige, Litosferne ploče, Ustav, Bura, Zakonik, Mitologija, Geografska karta, Kršćanski simboli, Močvare, Polja u kršu, Grčka mitologija, Drugi svjetski rat, Romanizacija, Arapska kultura, Pučki tribuni, Pismo, Senior, vazal, Predromanika, Barbari, Helenizam, Reljef, Špilja, Krunidba, Delta, Dualizam, Temperatura, Karolinzi, Kameno doba, Ponikve, Kmet,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Tri kraljevstva
Jedinstvena povijest starodrevnog Egipta započinje oko 3000. g. p.n.e. izumom posebnoga pisma, tzv. hijeroglifa.

U okviru povijesti Starog Egipta postoje tri značajna razdoblja.

U starom kraljevstvu, u vremenu od  2650. do 2140. p.n.e., Egipćani su izgradili piramide.

Srednje kraljevstvo obuhvaća period od  2040. do 1640. p.n.e. To je razdoblje kad je Egipat kao država postala snažnija, a Egipćani su kao nacija ogromno uznapredovali u književnosti, umjetnosti i arhitekturi.

U novom kraljevstvu  koje obuhvaća razdoblje od 1570. do 1070. p.n.e., Egipat je postao vrlo snažan osvojivši druge narode i gradeći svoj imperij.
U razdoblju kada je Egipat bio vrlo snažan i kad su ljudi otkrivali mnoge nove stvari, njime su vladali slabi kraljevi ili su ga kontrolirali stranci. Egipćani su bili zbunjeni, a cijelo je egipatsko društvo bilo neorganizirano.
 
Tisuću godina prije početka vladavine starog kraljevstva Egipćani su postigli  zapanjujuće stvari. Započeli su s poljodjelstvom. Naučili su kako navodnjavati zemljane površine. Izumili su hijeroglife. Stvorili su vlade s  kraljevima kao vladarima. I konačno, napravili su sustav vjerovanja i običaja koje su Egipćane činile posebnima. Ove nevjerojatne stvari koje su postigli u svojim ranim razdobljima tvorili su osnovu za drevno egipatsko društvo.
Sretna knjiga - Internet trgovina