Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Romantizam, Župan, županije, Krapinski pračovjek, Litosferne ploče, Ban, Reljef, Prvi svjetski rat, Knjižnica, Estuarij, Muzej, Gotika, Provincija, Močvare, Krunidba, Kompas, Jame, Holokaust, Legija, Knez, Ledenjački reljef, Arhiv, Rimska republika, Plemić, Atena, Republikanizam, Grčka mitologija, Ratni zločini, Datumska granica, Pokrštavanje, Termometar, Zakonik, Sige, Glagoljaštvo, Moneri, Mjesec, Padaline, Filipike, Genocid, Rimski gradovi, Oceani,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Hrvati u europskom okružju
Posljednji hrvatski kralj
 
Nakon Zvonimirove smrti  i kratke vladavine  Petra Svačića, Hrvatska se nalazi u državnoj zajednici s Mađarima. Nastaju slobodni  kraljevski gradovi i razvija se obrt i trgovina. Vladajući sloj  u državi su plemići i kralj. Najteži položaj u državi imali su seljaci - kmetovi.
 
Što se dogodilo u bitki na Gvozdu 1097. godine?
Tko dolazi na vlast u Hrvatskoj i nakon pogibije Petra Svačića?
S kim Hrvati počinju dijeliti vlast?
Komu je život u tadašnjoj zemlji bio vrlo težak?
 
Hrvati u zajednici s drugim narodima
 
Tijekom mnogih stoljeća Hrvati su u želji da očuvaju svoju samostalnost, i obrane od napadača ulazili u razne državne zajednice. U tim zajednicama morali su se boriti za svoja prava i slobodu. Hrvati su se u tim nastojanjima oduprli sačuvavši svoj hrvatski jezik i kulturu.
 
Nabroji u kojim su se sve zajednicama Hrvati nalazili od XVI. Do XX. stoljeća?
Sretna knjiga - Internet trgovina