Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Računalo, Arhiva, Salinitet, Piramide, Mora, Ekvator, Moneri, Arhiv, Građa zemlje, Gotika, Totalitarizam, Morske struje, Kralj, Planeti, Helenizam, Bura, Hramovi, Križarski ratovi, Heleni (Grci), Mjesec, Obalni reljef, Plima i oseka, Povijest, Jame, Unitarijanizam, Geološka doba, Bizant, Jezgra, Civilizacija, Svemir, Glagoljaštvo, Romanika, Vjetar, Delta, Romantizam, Tlak zraka, Imperijalizam, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Inkvizicija, Prosvjetiteljstvo,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Hrvati u europskom okružju
Posljednji hrvatski kralj
 
Nakon Zvonimirove smrti  i kratke vladavine  Petra Svačića, Hrvatska se nalazi u državnoj zajednici s Mađarima. Nastaju slobodni  kraljevski gradovi i razvija se obrt i trgovina. Vladajući sloj  u državi su plemići i kralj. Najteži položaj u državi imali su seljaci - kmetovi.
 
Što se dogodilo u bitki na Gvozdu 1097. godine?
Tko dolazi na vlast u Hrvatskoj i nakon pogibije Petra Svačića?
S kim Hrvati počinju dijeliti vlast?
Komu je život u tadašnjoj zemlji bio vrlo težak?
 
Hrvati u zajednici s drugim narodima
 
Tijekom mnogih stoljeća Hrvati su u želji da očuvaju svoju samostalnost, i obrane od napadača ulazili u razne državne zajednice. U tim zajednicama morali su se boriti za svoja prava i slobodu. Hrvati su se u tim nastojanjima oduprli sačuvavši svoj hrvatski jezik i kulturu.
 
Nabroji u kojim su se sve zajednicama Hrvati nalazili od XVI. Do XX. stoljeća?
Sretna knjiga - Internet trgovina