Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Krunidba, Mjesec, Faraon, Ljudska prava, Eolski reljef, Bizant, Helenizam, Klasicizam, Delta, Kora, Kolonizacija, Ratni zločini, Gotika, Ustav, Geološka doba, Seoba naroda, Povijest, Kršćanstvo, Plima i oseka, Globus, Planeti, Jugo, Civilizacija, Prosvjetiteljstvo, Holokaust, Škrapa, Arhiv, Polja u kršu, Tlak zraka, Metalno doba, Padaline, Termometar, Pismo, Provincija, Zvijezde, Arapska kultura, Estuarij, Rimsko graditeljstvo, Barbari, Računalo,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Moja obitelj i ja u prometu (1)
S obitelji živim u centru grada. Sve nam je blizu, i škola i posao, pa smo tijekom tjedna pješaci. Osim automobila i autobusa, moramo posebno paziti na vlak koji vozi teret u luku.

Svi se veselimo vikendu, tada svojim autom idemo na izlet: na Učku, na Krk, u Fužine ili na Platak. Za praznike jurimo autoputom u svom ferariju, zapravo cordobi, sve do Zadra.

Nisam spomenuo jednu sitnicu: u mojoj obitelji vozač je mama. Bez brige, tata ne pije; samo ga vožnja ne zanima. Zato mogu potvrditi da su i žene dobri vozači. Najdraže mi je kad nas mama vozi na Kantridu, a kad "Rijeka" pobijedi mašemo zastavama i šalovima kroz prozor i trubimo gradom.
 
Franko Ivančić, 2.b
OŠ Nikola Tesla, Rijeka
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina