Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Gotika, Prvi svjetski rat, Civilizacija, Vrijeme, Temperatura, Jame, Krapinski pračovjek, Povijesni izvori, Vjetar, Aerobni organizmi, Kolonizacija, Datumska granica, Ljudska prava, Sila teža, Križarski ratovi, Kompas, Inkvizicija, Škrapa, Špilja, Plima i oseka, Helenizam, Planeti, Arhiv, Suverenitet, Obalni reljef, Personalna unija, Mjerilo, Prozirnost, Polja u kršu, Zakonik, Benediktinci, Piramide, Genocid, Totalitarizam, Rimski gradovi, Pad zapadnog rimskog carstva, Legenda, Klasicizam, Sparta, Muzej,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Tom Sawyer i ja
Jednog dana Tom i ja smo odlučili brodićem na vesla odveslati do otoka Šolte. Spremili smo stvari i zaputili se u pustolovinu. Najprije je veslao Tom, a kad se on umorio ja sam uhvatio vesla.
 
Šolta nam se i nije činila tako dalekom, ali počelo se kvariti vrijeme, oblaci su prekrili nebo, zapuhao je vjetar i podigli su se veliki valovi. Borili smo se da ostanemo u čamcu, da nas valovi ne prevrnu.
 
Naišao je jedan veliki val i mi smo se u trenu našli sami u moru, na pučini. Počeli smo dozivati u pomoć i plivati prema obali, a onda smo u daljini ugledali veliku crnu peraju koja nam se približavala velikom brzinom. Uhvatila nas je panika, morali smo se boriti s morskim psom, a onda je on otvorio svoja velika usta i htio nas progutati. Kad sam mislio da ćemo završiti u utrobi te nemani, odjednom sam se probudio iz ružnog sna obliven hladnim znojem. Hvala Bogu da je to bio samo san.

Vladimir Huić, 4.a
OŠ Meje, Split
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina