Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Legenda, Salinitet, Tlak zraka, Holokaust, Republikanizam, Prozirnost, Svemir, Mjerilo, Polja u kršu, Litosferne ploče, Konzul, Glagoljaštvo, Estuarij, Atena, Proročište, Mezopotamija, Rimsko carstvo, Sila teža, Povijest, Obalni reljef, Sparta, Muzej, Anaerobni organizmi, Mora, Građa zemlje, Plašt, Atmosfera (zračni omotač), Ledenjački reljef, Stanica, Romanika, Dualizam, Temperatura, Ponikve, Crta (lenta) vremena, Komunizam, Kralj, Ljudska prava, Planeti, Oblik zemlje, Grčka mitologija,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Mali Jurica
Jednog dana Jurica je ostao sam kod kuće. Majka mu je rekla da su mu na stolu kruh i maslac i da to pojede. Jurici je bilo dosadno, gledao je kroz prozor i jeo. Na vrata je došla lisica. Rekla je Jurici da joj da kruha i maslaca pa će ga ona nositi na leđima. Jurica je nahranio lisicu i ona ga je stavila na leđa i pojurila s njim preko livade u svoju jazbinu. Rekla mu je da pazi na njezine male lisice dok se ona vrati iz lova. Jurica se malo bojao, ali lisice su se s njim počele igrati pa ga više nije bilo strah.

Kad su se roditelji vratili kući, vidjeli su da nema Jurice. Preplašili su se kad su vidjeli tragove lisice. Uzeli su dvije tambure i slijedili tragove do jazbine. Svirali su pred jazbinom. Lisica se prije vratila iz lova i spavala jer ju je boljela glava. Poslala je prvu lisičicu van da kaže Juričinim roditeljima neka prestanu svirati jer nju boli glava. Ali oni su i dalje svirali. Kad je i druga lisičica izašla da im kaže neka prestanu svirati, Juričini roditelji su je uhvatili. Kad je lisica čula viku svoje lisičice, izašla je da vidi što se događa. Molila je Juričine roditelje da puste njenu lisičicu. Oni su odgovorili da će je pustiti kad ona pusti njihovog Juricu. Lisica je odmah pojurila u brlog i pustila Juricu van. Juričini roditelji su tada oslobodili malu lisicu. Sretno su se vratili kući, a lisica u svoj brlog sa svojim lisičicama.

Marija Sviben, 2. b
OŠ Oroslavje
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina