Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Građa zemlje, Sumračnica, Meridijani i paralele, Arhiv, Totalitarizam, Reljef, Holokaust, Škrapa, Mora, Povijest, Katakombe, Republika, Prosvjetiteljstvo, Plemić, Muzej, Predromanika, Gotika, Rimska republika, Unitarijanizam, Hramovi, Barbari, Ponikve, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Kompas, Tlak zraka, Pokrštavanje, Močvare, Obitelj, Polovi, Svemir, Anaerobni organizmi, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Litosferne ploče, Socijalizam, Legija, Komunizam, Morske struje, Rimski gradovi, Ljudska prava, Salinitet,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Betlehemska zvijezda i rođenje Isusa
Ako je Isus rođen u nedjelju, 1.ožujka, 7. g. pr. Kr., to je bila godina trostruke konjunkcije iste dvije planete kada se 27. svibnja, 5. listopada i 1. prosinca Jupiter približio Saturnu u sazviježđu Riba. Konjunkcije je prvi izračunao astronom Johannes Kepler 1603. godine.
 
Prvu konjunkciju možda su započela tri kralja (mudraca) na njihovom putu u Izrael. Prema drugoj konjunkciji možda su se ravnali. Treća konjunkcija u prosincu možda je ukazala na Isusovo rođenje. Međutim, 2. lipnja 2. g. pr. Kr. dogodila se i konjunkcija Venere i Jupitera u Lavu. Godine 314. car Konstantin Veliki promijenio je datum Isusovog rođenja s 1. ožujka na 25. prosinac tako da se poklapa s datumom jednog poganskog festivala sunca. Zvijezda viđena na istoku koja je navodno vodila mudrace spominje se samo u Evanđelju po Mateju.
Sretna knjiga - Internet trgovina