Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Salinitet, Proročište, Kolonizacija, Ustav, Geološka doba, Rimsko graditeljstvo, Inkvizicija, Križarski ratovi, Bizant, Moneri, Knjižnica, Unitarijanizam, Hramovi, Plašt, Vjetar, Katakombe, Helenizam, Jezgra, Plima i oseka, Personalna unija, Kora, Holokaust, Povijest, Socijalizam, Geografska karta, Građa zemlje, Helenizam, Estuarij, Polovi, Obalni reljef, Piramide, Krški reljef, Crta (lenta) vremena, Egejske civilizacije, Demos, Gotika, Povijesni izvori, Župan, županije, Seoba naroda, Kompas,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Biblijske biljke
U Svetome pismu spominje se  110  vrsta biljaka, među kojima i cedar te ricinus.
 
Cedar je vrlo čvrsto drvo, ali i ukrasno pa se sadi u parkovima. Upotrebljava se uz ostalo  u građevinarstvu i brodarstvu. Cedrovo je stablo u grbu Libanona, u kojem je to drvo i zakonski zaštićeno. Zna se da je Aleksandar Makedonski 330. godine prije Krista imao galije od cedrovine. Biblijski kralj Solomon sagradio je veliki hram od cedrova drva.
 
I ricinus je biblijska biljka kojoj sjemenke  sadrže mnogo ulja. Upotrebljava se u medicini kao sredstvo protiv zatvora (probava), a nezamjenjiv je i u proizvodnji tehničkoga ulja.
 
Biblijski se Jona od pripeke sklonio pod granje ricinusa. To nije neobično jer u toplim krajevima, poput bliskoistočnih, ricinus naraste i nekoliko metara visoko.
 
U botaničkome vrtu Sveučilišta u Tübingenu uzgaja se pedesetak biljaka koje se spominju u Bibliji, a ricinusov je grm ondje visok jedva pola metra.
Sretna knjiga - Internet trgovina