Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Gotika, Plašt, Kralj, Religija, Piramide, Ratni zločini, Oblik zemlje, Kršćanstvo, Egejske civilizacije, Benediktinci, Senat, Plima i oseka, Perzija, Mezopotamija, Termometar, Imperijalizam, Krški reljef, Plemić, Bizant, Katakombe, Arapska kultura, Klasicizam, Zakonik, Komunizam, Prvi svjetski rat, Riječni (fluvijalni) reljef, Republikanizam, Genocid, Grčka mitologija, Senior, vazal, Prozirnost, Ekvator, Grčki gradovi, Planeti, Legija, Svemir, Močvare, Kompas, Apostoli, Unitarijanizam,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Koljeno
Koljeno (phylum) hijerarhijska je stepenica u sistematici biologije, i to u botanici, zoologiji i bakteriologiji. Ponekad se kasnije dijeli na podkoljena (subphyla, jednina subphylum). Više koljena u nekim se slučajevima obuhvaća u natkoljeno (superphylum) koja tada obuhvaća grupu koljena. Koljeno kao takson nalazi se između carstva i razreda.
  • U nekim sistematikama životinjsko carstvo se prvo dijeli na odjeljke, koji se zatim dijele na koljena. Bilateralne životinje se tako dijelom prikazuju kao odjeljak.
  • U botanici i mikologiji je uz koljeno (phylum) kao sinonim dozvoljen i pojam odjeljak (divisio).
  • U bakteriologiji se dozvoljava korištenje pojma "koljeno" i za klona.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina