Igre povjerenja
1. ZAJEDNIČKI STOLAC
Stanite u krug, bočno okrenuti prema središtu (kao na fotografiji). Stavite ruke na ramena suigrača ispred sebe. Na zapovijed: "1, 2, 3, sad!" počnite se zajedno spuštati. Spuštajte se dok ne sjednete onome iza sebe u krilo.
 
JEDAN, DVA, TRI - SJEDNI!
 
3. PROMJENA MJESTA
Stolce složite u krug. U krugu je jedan stolac manje nego što je igrača. Igrač bez stolca daje zadatak ostalima (npr. neka promjene mjesta svi koji na sebi imaju traperice). Svi na koje se zadatak odnosi moraju ustati i pronaći drugi stolac. Igrač koji je dao zadatak sjeda na jedan od slobodnih stolaca. Onaj tko ostane bez stolca zadaje novi zadatak (npr. svi koji imaju plave oči, svi koji vole sladoled...)
 
2.VRTILICA
Igra se u paru. Odaberite suigrača približno svoje visine i težine. Tri para stanu u krug dodirujući se ramenima. Partneri (tj. oni koji su u paru) okrenuti su jedan prema drugom. Uhvatite partnera za ruke i nagnite se unatrag tako da jedan drugom održavate ravnotežu (pogledajte fotografiju). Na zajednički znak počnite se vrtjeti. Važno je držati se za ruke dok se vrtilica ne zaustavi. Osjeti li netko da gubi ravnotežu, treba upozoriti ostale, kako bi se svi zaustavili. Ako netko počne padati, svi mu trebaju priskočiti u pomoć.
 
NEĆEMO PASTI NI JA NITI, JER ĆEMO JEDAN DRUGOGA ČUVATI.
ISKREN MORAŠ BITI, A NE IGRU PRESJEDITI.
 
Pripremila: Vedrana Kurjan Manestar
Snimila: Tatjana Šilipetar
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr