Moja mašta može svašta
Čovjek je jedino biće koje može maštati, snatriti, snivati, i na javi i u snu!

Mašta pomaže da se riješe nesavladivi problemi, mašta pruža puno zadovoljstva i radosti. Odrasli često zaboravljaju kako je lijepo maštati.

Zato se poigrajte zajedno maštovitih igara, pričajte I čitajte priče koje vas mogu odvesti u izmaštani svijet. 
 

POTRAGA ZA ČAROBNIM GRAHOM
 
Posao je uvijek lakši kada se udruže glave moćnih čarobnjaka.
- Što je potrebno: 
  • prazan spremnik   
  • šareni grašci od želea
- Kako igrati:
  1. Neka gosti na zabavi riješe serije lukavo kriptiranih pojmova kako bi našli sakrivena magična zrna graha (maštovit spremnik ispunjen šarenim grahom od želea koje će djeca moći sakupiti i ponijeti kući).
  2. Kako bi započeli potragu prvo odaberite šest dobrih mjesta za skrivanje u svojoj kući i u dvorištu (neka zadnje mjesto bude gdje ste sakrili blago). A onda napišite pojam koji će ih odvesti do svakog mjesta.
  3. Neki prijedlozi za kriptirane pojmove: prvi pojam, koji bi mogao usmjeriti djecu da traže ispod ćupa sa nevenima mogla bi biti  napisana unatraške tako da je oni moraju držati pred ogledalom i tako pročitati. Drugi pojam, sakriven ispod tegle sa cvijećem, mogao bi ih odvesti do poštanskog sandučića. Ovoga puta biste pojam mogli napisati sa bijelom voštanom bojicom na bijelom papiru kojeg ste ostavili sa markerom u boji i uputama kako se tim markerom mora šarati po papiru kako bi se otkrila poruka. Za ostale pojmove, razmislite o rješavanju zagonetke, kojeg slijedi numerički kod i ključ u prijevodu svakog broja u slovo, ili možete čak kreirati i potragu za riječima – slagalicama.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr