Kako zavoditi, a ne izvoditi gluposti?
Znaš li kada flertuješ (zavodiš)? Može li ti se dogoditi da flertuješ (zavodiš), a da toga nisi ni svjestan? Evo nekoliko stvarčica koje ti govore flertuješ (zavodiš) li ili ne:
  • zamijetio/la si neki pogled širom otvorenih očiju
  • netko se crveni u tvoj okolici
  • netko govori čudnim glasovima u tvojoj okolici
  • on/ona pored tebe dira se za usnicu i zube
  • on/ona dira ramena i ostale dijelove tijela
Deset pravila dobrog zavođenja

10. Za zavođenje je najvažniji stav – Potrebno je puno samopouzdanja i ne bojati se rizika. Budi zainteresiran i pozitivan, djeluje!

9. Započni razgovor – Za početak reci bok! Pričaj o okolišu, postavljaj kojekakva pitanja, pitaj za pomoć, traži mišljenje, savjet…

8. Zabavlja se – Budi zaigran/na,  vedar/ra i spontan/na. Pokaži ranjivost.

7. Koristi svoje sitnice – Ne izlazi iz kuće bez svojih sitnica, na primjer: nakit koji ne koristiš, srčeka, šeširić, kravate, članak iz novina, džepna knjiga, bedževe itd. Sitnice su dobar povod za razgovor, a možeš ih i ostaviti, posuditi nekome i tako ga obavezati da ti se javi.

6. Budi domaćin – promjeni uloge, od gosta postani domaćin/ćica, ti nikako nisi pasivna osoba koja čeka da se nešto dogodi, preuzmi inicijativu.

5. Učini prvi korak – Približi se osobi koju hoćeš upoznati. Reci barem bok!

4. Slušaj! – Imaš dva uha i jedna usta, a to je zato da dvaput više možeš slušati nego li što možeš pričati. Slušanje je prav umjetnost. Osoba kojoj se upucavaš slinit će po tebi, svi obožavaju kad ih se sluša.

3. Kontak očima – Gledaj ga u oči, ali nježno, ne duže od dvije do četiri sekunde i onda zbriši.

2. Kompliment – Pohvali osobu koja ti se sviđa. Najbolja pohvala su element iznenađenja. „Žrtva“ će „skužiti“ da ti je stalo, ali tvoja pohvala mora bitiiskrena, poštena i genijalna. Kada primaš kompliment najbolji odgovor je – Hvala!

1. Osmijeh! – Siguran dobitak! Učinit će te puuuuuno privlačnijim/om. Osmijeh obasjava tvoje lice i ljude oko tebe. S osmijehom postaješ magnet !

Pokušaj!

Znanost poljupca

Osjećaj koji se u čovjeku stvori kada se dobro poljubi je vrlo teško objasniti. Žene to često uspoređuju s zapljuskivanjem morskih valova. Stručnjaci vjeruju da se iza toplog i zbunjujućeg osjećaja koji prati poljubac krije čitava psihologija. Sve je to zapravo dopamin, neurotransmitori i neuroreceptori. Poljubac prave ljubavi, kažu znanstvenici, zapravo stvara istu zbrku u glavi i živcima, po cijelom tijelu, kao i bungee jumping, rafting, trčanje na daljinu i druge slične sportske aktivnosti.
 
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr