Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
11.veljača 2019.
Sramotan napad na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj Rivi

Crvena zvezda i Mornar trebali su u subotu u Splitu odigrati utakmicu u sklopu jadranske lige, no ona na kraju nije ni održana zbog napada na vaterpoliste Zvezde. Huligani su na Rivi napali trojicu igrača koji su se razbježali kako bi se spasili.


- Naši natjecatelji moraju biti maksimalno zaštićeni bez obzira na to o kojem je sportu riječ. Ovo će biti naše zadnje obraćanje o ovom nemilom događaju jer se nakon presice vraćamo sportskim aktivnostima. Vaterpolisti nisu šetali rivom s vidljivim obilježjima kluba- poručuju iz kluba.


- Vidio sam da nas taj konobar iz tog kafića gleda na čudan način. Nadao sam se da to nije upućeno prema nama. On je prišao i čudnim tonom rekao, "što ti je to na majici", ovaj mu je odgovorio da je to grb Crvene zvezde. Konobar je na to sve rekao da se ne smijemo i da pokrije to, u prijetećem kontekstu - rekao je vaterpolist Dušan Vasić kojeg su u subotu napali huligani u Splitu, a s njim su bila i dvojica suigrača.

- Ja sam momcima predložio da promijenimo lokal, no njih dvojica su to shvatili kao šalu. Nismo uopće mislili da je to neka provokacija. Promijenili smo lokal, sjeli u drugi kafić - rekao je.

Mislili su da se sve smirilo, ali ih je nakon nekoliko minuta dočekalo na desetke huligana te je krenuo pravi kaos.

- Ne znam kako se to događalo, nakon 20 minuta su nasrnuli na nas huligani, meni i kolegi su dotrčali s leđa i u tom trenutku su nas počeli udarati šakama i tupim predmetima. Kralj je najgore prošao, pisao je poruku na mobitelu, primio je udarac u nos. Maksimović i ja smo primili udarce po glavi i leđima. Ja im nisam bio očito interesantan jer nisam imao klupska obilježja. Pretpostavljam da je to razlog zašto su nas napali.

Na Rivi se odjednom stvorila ogromna gužva. a napadnuti vaterpolisti nisu znali gdje pobjeći i kako da se spase.


U Splitu su napali vaterpoliste Zvezde, jedan je skočio u more
- Ono što bi se osvrnuo je to da sam već igrao u Jadranu i imao sam zaista lijep dojam o Splitu i cijelom gradu. Nejasno mi je da nam ljudi, koji su bili kraj nas, nam nisu pomogli. Nakon 10 minuta ja sam se vratio u isti kafić po jaknu. Nitko mi nije pomoć pružio niti je pitao je li nam što treba - rekao je Vasić pokazujući ožiljak od ozljede koju je zadobio u subotu na Rivi.

 

Dvojica vaterpolista razbježala su se po Rivi, dok je treći, kako bi se spasio, skočio u more.

- Nisam znao što da radim, nisam znao gdje da bježim. Na kraju sam skočio u more i bacio sve sa sebe kako bi spasio živu glavu. Poslije nekoliko minuta to je bio veliki kaos, mislio sam da će me ubiti. Mislio sam da će mi pomoći ljudi koji su bili kraj mene, govorili su mi da sam četnik. Ja uopće nisam četnik, nije mi bilo jasno. Poslije je došla policija i bilo je sve lakše. Da nisam skočio u more, ne znam što bi bilo. Želio sam da se spasim - rekao je Aleksandro kralj, crnogorski vaterpolist.


- Želim svima poslati poruku mira. Hrvatski vaterpolisti, kao i iz Mornara su me zvali i ponudili su nam pomoć. Hvala svima na podršci, mi vjerujemo u nadležne institucije i nadamo se da se ovako nešto više neće nikada ponoviti - rekao je kapetan Crvene zvezde.

- Taj konobar je bio sumnjiv, to je bio organizirani napad i pokušaj linča. Ovo je bilo teško krivično djelo, napad na naše igrače. To više nije onaj Split, to je postao grad slučaja. To je grad kojim upravljaju ekstremne navijačke grupe. Šačica idiota može da sruši ono što se gradilo godinama. Ovo je teško kazneno djelo i pokušaj linča. To nije onaj Split kojeg mi znamo. Split je postao grad slučaj. Idiota ima i kod nas, ali ovo se nikada ne bi dogodilo u Beogradu. To nije sukob navijačkih grupa, to je napad na sportaše. To su bili budale, idioti, kreteni, kako god hoćete - rekao je predsjednik sportskog društva Crvena zvezda Nebojša Čović, koji je onda napao i gradonačelnika Splita Krstulovića i Kolindu Grabar Kitarović.

Gradonačelnik Splita očito ima veću ambiciju za žigolo poslove, a Kolindin govor nema elemente isprike - kaže on.

Igrači Zvezde odlučili su kako neće tužiti napadače te sav posao žele prepustiti hrvatskom pravosuđu i da huligane privedu pravdu.

» 06.12.2019.
Visovac - duhovna i kulturna baština na izložbi u MUO-u
» 03.12.2019.
17. Human Rights Film Festival
» 29.11.2019.
Advent u Zagrebačkom kazalištu lutaka
» 29.11.2019.
Evo zašto zbilja štrajkamo!
» 19.11.2019.
Dani Augusta Šenoe 2019. u Kući Šenoa
» 19.11.2019.
13. Dani Marije Jurić Zagorke
» 19.10.2019.
PRAVDDA ZA DJEVOJČICE ŠIROM HRVATSSSKE
» 15.10.2019.
Mjesec hrvatske knjige 2019. pod geslom 'U ritmu čitanja"
» 04.10.2019.
Razigrano djetinjstvo i u kolicima sa super tatom!
» 01.10.2019.
Obilježimo dan udomljavanja pasa iz skloništa
» 24.09.2019.
Govor Grete u UN-u
» 20.09.2019.
Mladi i u Hrvatskoj u prosvjedu za klimu!
» 16.09.2019.
Egipatsko blago u Osijeku – hrvatska fascinacija starim Egiptom
» 08.09.2019.
I ove godine uspješno otrčana Unicefova Mliječna staza!
» 03.09.2019.
Dođite na Trash Film Festival!
» 25.08.2019.
Motovun Film Festival i ove godine gostuje u Dubrovniku
» 01.08.2019.
Ribafish uspio u svojoj akciji!
» 09.07.2019.
70. Dubrovačke ljetne igre
» 08.07.2019.
10. manifestacija Tesla&friends 2019.
» 11.06.2019.
Izložba Salvadora Dalija u Muzeju Grada Đurđevca